(最終更新日:2022-09-21 11:13:38)
  イケダ タカシ   Ikeda Takashi
  池田 敬
   所属   明治大学  農学部
   職種   専任教授
■ 著書・論文
1. 2019/08 論文  Anthocyanin production and enzymatic degradation during the development of dark purple and lilac paprika fruits. Journal of the American Society for Horticultural Science 144,pp.329-338 (共著) 
2. 2018/03 論文  No effect of seed presence or absence on sugar content and water status of seeded and seedless watermelon fruits HortScience 53,pp.304-312 (共著) 
3. 2018/01 論文  Differential anthocyanin concentrations and expressions of anthocyanin biosynthesis genes in strawberry Sachinoka during fruit ripening under high-temperature stress Environmental Control in Biology 56,pp.1-8 (共著) 
4. 2016/03 論文  The effect of high air temperature on anthocyanin concentration and the expressions of its biosynthetic genes in strawberry Sachinoka.  54,pp.101-107 (共著) 
5. 2015/05 論文  Differences in root growth and permeability in the grafted combinations of Dutch tomato varieties (Starbuck and Maxifort) and Japanese varieties (Reiyo, Receive and Magnet)  6,pp.2640-2650 (共著) 
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■ 学歴
1. ~1996/03 愛媛大学 連合農学研究科 生物資源生産学 博士課程修了 博士(農学)
2. ~1993/03 愛媛大学 農学研究科 農業工学 修士課程修了
3. ~1991/03 愛媛大学 農学部 農業工学科 卒業
■ 社会における活動
1. 2008/04 日本作物学会英文誌編集委員
2. 2007/04 日本生物環境工学会部会幹事および編集幹事
3. 2004/04~2007 日本生物環境調節学会編集委員
■ 取得特許
1. 新養液栽培システム(池田 敬・浜本 浩・田中和夫・嶋津光鑑・岩本辰弘)(第3820451号)