(最終更新日:2018-11-13 17:16:28)
  イケダ タカシ   Ikeda Takashi
  池田 敬
   所属   明治大学  農学部
   職種   専任教授
■ 著書・論文
1. 2018/03 論文  No effect of seed presence or absence on sugar content and water status of seeded and seedless watermelon fruits HortScience 53,pp.304-312 (共著) 
2. 2018/01 論文  Differential anthocyanin concentrations and expressions of anthocyanin biosynthesis genes in strawberry Sachinoka during fruit ripening under high-temperature stress Environmental Control in Biology 56,pp.1-8 (共著) 
3. 2016/03 論文  The effect of high air temperature on anthocyanin concentration and the expressions of its biosynthetic genes in strawberry Sachinoka.  54,pp.101-107 (共著) 
4. 2015/05 論文  Differences in root growth and permeability in the grafted combinations of Dutch tomato varieties (Starbuck and Maxifort) and Japanese varieties (Reiyo, Receive and Magnet)  6,pp.2640-2650 (共著) 
5. 2015/05 論文  植物工場環境条件下における液肥への糖および塩添加が赤色系リーフレタスの発色に及ぼす影響  11,49-57頁 (共著) 
全件表示(61件)
■ 学歴
1. 愛媛大学 農学研究科 農業工学 修士課程修了
2. 愛媛大学 農学部 農業工学科 卒業
3. 愛媛大学 連合農学研究科 生物資源生産学 博士課程修了 博士(農学)
■ 社会における活動
1. 2008/04 日本作物学会英文誌編集委員
2. 2007/04 日本生物環境工学会部会幹事および編集幹事
3. 2004/04~2007 日本生物環境調節学会編集委員